Jalp is vernieuwd

//Jalp is vernieuwd
Foto van een oudere man die een telefoon bekijkt.

Begin april is Zoetermeerwijzer.nl online gegaan, een vernieuwde website voor het sociaal domein in de gemeente Zoetermeer. Hiermee is ook de eerste vernieuwde Jalp-website een feit. De indeling, inhoud en techniek zijn grondig vernieuwd. Betrokken klanten en inwoners hebben ons geholpen door de website te testen en van feedback te voorzien. Dank daarvoor!

Benieuwd? Bekijk Zoetermeerwijzer.nl

Nieuw uiterlijk en nieuwe functies

Het nieuwe Jalp heeft een simpel hoofdmenu. Via de knop ‘Uitgebreid zoeken’ kan je snel naar organisaties en hulpaanbod. Met de zoek- en verfijnopties tover je binnen een paar klikken een selectie van organisaties op het scherm.

Verder zijn er in de Zoetermeerwijzer tal van grote en kleine aanpassingen gedaan. Zo kreeg de productvergelijker een grote onderhoudsbeurt en kun je nu makkelijk hulpaanbod in de buurt vinden door te sorteren op postcode. Ook de zoekpagina’s, organisatiepagina’s en tekstpagina’s ondergingen een metamorfose. Voor een volledig beeld: Zoetermeerwijzer.nl.

De techniek van de website is volledig vervangen, waardoor pagina’s tot 10 keer sneller laden. De Google Maps-kaart is ingeruild voor de PDOK-kaart, een betrouwbare en supergedetailleerde kaart die gratis beschikbaar is vanuit de overheid.

Ontwikkelingen die nog komen

De komende weken komen er nog belangrijke updates voor wijkpagina’s, integratie van vrijwillige hulp en uitgebreid zoeken in teksten.

Getest in de praktijk

De nieuwe website en vernieuwde teksten zijn tot stand gekomen met de hulp van vele gebruikers en klanten. We hebben getest met professionals en met gebruikers, in de leeftijd van brugklas tot 60+. Daarnaast hebben in het online contentpanel deskundigen uit diverse gemeenten hun mening gegeven over de nieuwe teksten.

Nieuwsgierig of meer weten? Neem contact op.