15 en 16 juni 2020: Elkander naar het Nationale Bibliotheekcongres!

/, Sociale kaart/15 en 16 juni 2020: Elkander naar het Nationale Bibliotheekcongres!
Foto van een congres

In Utrecht vindt op 15 en 16 juni 2020 het jaarlijkse Nationale Bibliotheekcongres plaats. Bibliotheekorganisaties uit het hele land komen dan samen om de nieuwste trends en uitdagingen in bibliotheekland te ontdekken. Dit jaar is het thema van het congres ‘bijdragen aan digitaal burgerschap’. Elkander kan dan natuurlijk niet ontbreken!

Verdiepingssessie

Wij organiseren – bij voldoende stemmen – op het congres een speciale verdiepingssessie Sociaal, digitaal en voor ons allemaal: zo zet u uw bibliotheek op de kaart bij de gemeente. We laten in deze inspirerende sessie zien hoe bibliotheken goed gebruik kunnen maken van de digitale sociale kaart als preventief instrument. Door mensen online te informeren en met elkaar in verbinding te brengen ondersteunt de bibliotheek bovendien het sociaal beleid in de gemeente. We geven concrete handvatten hoe je dit kunt aanpakken.

Benieuwd naar ons verhaal? Stem dan op onze verdiepingssessie op de website van het Nationale Bibliotheekcongres. En kom langs natuurlijk! Ook bij de stands van Elkander en App Software ben je van harte welkom; we praten je graag bij!

Elkander & de bibliotheek

Elkander is, net als ons zusterbedrijf App Software, sinds jaar en dag een partner in automatisering voor bibliotheken én voor andere partijen, zoals gemeentes en welzijnsorganisaties, die de Bibliotheek willen betrekken bij een betrouwbare, lokale informatievoorziening. Zo werken we in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek aan de webversie van de Informatiepunten Digitale Overheid. En draaien diverse van onze informatieve portals op G!DS, de digitale sociale kaart van de gemeente.

Stemmen op de verdiepingssessies

Op de tweede congresdag staat de middag in het teken van verdiepingssessies. Organisaties die actief zijn in de bibliotheekwereld delen hun visie, kennis en succesvolle voorbeelden uit de praktijk, tijdens workshops, talks en activiteiten. Jij kunt mede bepalen wat er op het programma staat.  Tot en met 23 maart kan iedereen stemmen op de programmavoorstellen. Ga naar https://www.hetnationalebibliotheekcongres.nl/stemmen/, lees de voorstellen en deel sterren uit aan de meest originele, spannendste of interessantste voorstellen.