Menu

Jalp helpt in het sociale domein.

Jalp is het gekantelde informatieloket voor het hele sociale domein.

Jalp in het sociale domein

Met de invoering van de Wmo 2015 ligt de nadruk in het sociale domein meer dan ooit op zelfredzaamheid. Wat kan iemand nog zelf doen? Wat kan iemand samen met de directe omgeving van familie, buren en vrienden? En waar kan iemand terecht als er hulp nodig is van een organisatie, of van de gemeente?  Deze kantelingsgedachte vormt de kern van het sociaal loket Jalp. Jalp biedt:

  • laagdrempelige informatie en tips (zelf doen)
  • een koppeling met de sociale marktplaats (samen doen)
  • een uitgebreide digitale sociale kaart (laten doen)

Van beleid naar informatievoorziening

De transities in het sociale domein geven gemeenten de gelegenheid om integraal beleid te voeren. Jalp heeft geïntegreerde content over Wmo, jeugd & opvoeding en werk en inkomen. Daarmee helpt Jalp de gemeente om beleid te vertalen naar de praktijk. De voorlichting over al deze onderwerpen kunt u het beste ondersteunen met een goede sociale kaart met productinformatie.

Met elkaar ontwikkelen van burgerkracht

Een belangrijk uitgangspunt in alle decentralisaties is het ontwikkelen van meer burgerkracht en participatie. Burgerkracht kan extra worden gestimuleerd met de koppeling van een sociale marktplaats. Met een online agenda met activiteiten biedt u inwoners een overzicht van wat er te doen is in hun buurt, zodat iedereen die wil meedoen, kan meedoen.

Een gemeente kan Jalp inrichten zoals zij denken dat passend is voor de eigen invulling van het sociale domein. Kortom, Jalp helpt bij de informatievoorziening voor het sociale domein in uw gemeente!

Waar is Jalp al? In meer dan 50 gemeenten!

Het complete sociaal loket met Werk & Inkomen-module en koppeling met sociale marktplaats is te zien op Heerenveenhelpt.nl

Nu in ontwikkeling Jalp PRO: contractbeheer en tools voor professionals

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn