Menu

Buurtinformatie en een sociale marktplaats om wijkgericht te kunnen werken.

Vanuit de gedachte de civil society te versterken, met De Kanteling in de Wmo, wordt het buurt en wijkgericht werken gestimuleerd. Elkaar helpen of samen iets ondernemen, is makkelijker als je bij elkaar in de buurt woont. Wat is er dan te doen in mijn buurt?

Met Jalp wijkgericht werken

De buurtmodule van Elkander levert actuele informatie over activiteiten en evenementen in de buurt. Je kunt op een kaart niet alleen de organisaties en activiteiten zien, die in de sociale kaart zijn ingevoerd. Maar ook de hulp die in de sociale marktplaats, zoals We Helpen wordt aangeboden of gevraagd.

Elkaar helpen

Door de samenwerking met WeHelpen, Zorgvoorelkaar en Buuv  kan een gemeente beschikken over een Jalp loket met een de integratie van advertenties uit de sociale marktplaats, ook in de buurtmodule.  Een sociale marktplaats is een online platform voor patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers. De website biedt informele zorgverlening gebaseerd op wederkerigheid en is ontworpen om vraag- en aanbodverlegenheid weg te nemen. Een mooie versterking van de civil society.

Als een gemeente kiest  voor een ander platform voor het samenbrengen van vraag en aanbod van vrijwilligers, dan kan die ook gekoppeld worden aan Jalp.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn