Het digitale CJG

/
Het digitale CJG

BETROUWBARE INFORMATIE VOOR OUDERS ONLINE

Opvoeden en opgroeien verloopt nooit 100% vlekkeloos. Elke ouder of opvoeder heeft weleens een vraag of probleem. Niet zelden zoeken ouders en opvoeders het antwoord op internet. Als Centrum voor Jeugd en Gezin is het dus belangrijk om ouders digitaal betrouwbare informatie te bieden over opvoeden, jeugdhulp en ouderactiviteiten in de buurt. En om ouders duidelijk te maken dat ze altijd bij het CJG kunnen aankloppen.

Een CJG-website van Elkander is een informatief platform voor ouders én professionals. Met laagdrempelige, praktische informatie waar ouders en opvoeders echt zelf mee verder kunnen. En met handige tools die uw professionals het leven makkelijker maken. Neem contact op voor meer informatie!

Een vrouw heeft een kind op haar armen en krijgt van dit kind een kus

GEDEGEN INFORMATIE

Betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland en vanaf najaar 2024 van onze nieuwe contentpartner GroeiGids.

ACTUEEL OPVOEDNIEUWS

Relevant landelijk nieuws over opvoeden en opgroeien komt automatisch op uw CJG-site. Eigen lokale nieuwsberichten zijn eenvoudig toe te voegen.

GEÏNTEGREERDE SOCIALE KAART

Consultatiebureaus, ouder-kindcafés, dyslexiespecialisten en gezinscoaches snel gevonden via de geïntegreerde sociale kaart.

DE VOORDELEN VAN EEN CJG-WEBSITE

Een man zit aan tafel met pen en papier terwijl een kind hem omhelst.

BETROUWBARE OPVOEDINFORMATIE

Tips en adviezen waar ouders mee verder kunnen

Wat doe ik als mijn baby darmkrampjes heeft? Hoe ga ik om met pittige peuters en pittige pubers? Is lachgas gevaarlijk? Ouders en opvoeders vinden antwoorden dankzij de betrouwbare tips en adviezen van Opvoedinformatie Nederland. Goedgekeurd door de wetenschap en getoetst in de praktijk.

Omdat Opvoedinformatie Nederland op 1 juni 2024 gestopt is, integreren we binnenkort de content van GroeiGids.nl in het digitale CJG. GroeiGids heeft de tekstenset van Opvoedinformatie Nederland overgenomen en ontwikkelt deze door.

AGENDA & NIEUWS

Altijd een actueel nieuws- en activiteitenoverzicht

Een activiteitenagenda en nieuwspagina maken uw CJG-website compleet. Informeer ouders eenvoudig over de activiteiten, inloopspreekuren en cursussen die het CJG en andere organisaties aanbieden. Zij voeren die in via de sociale kaart. Nieuws kunt u zelf toevoegen. De redactie van Elkander zorgt ervoor dat er altijd landelijk nieuws over opvoeden en opgroeien op de website staat.

Zwangeren in lotushouding tijdens yoga, hoofden niet zichtbaar
Een ouder praat met een CJG-professional terwijl een baby op zijn buik op een mat ligt.

DIGITAAL CJG EN DE SOCIALE KAART

De juiste zorg en ondersteuning snel vindbaar

De informatie van Opvoedinformatie Nederland – en straks die van GroeiGids – is verrijkt met koppelingen naar de sociale kaart, in de vorm van Invis of G!DS. Daardoor wordt relevant hulpaanbod direct bij de teksten getoond. Maar ook via de zoekmachine en agenda komen bezoekers snel uit bij de jeugdhulp, oudercursus of kinderfysiotherapeut waar ze naar zoeken.

PLATFORM VOOR PROFESSIONALS

Handige digitale tools voor de jeugdprofessional

Met de digitale tools van Elkander kunt u uw CJG-website uitbreiden tot een informatieportaal voor professionals. Reserveer intern ruimtes via de kamerreserveringsmodule, wissel onderling informatie uit in een afgeschermde omgeving en deel contactgegevens via een digitaal smoelenboek.

VOORBEELDEN

Meisje is aan het schrijven, ondersteund hoofd met hand. Buiten in de zomer

CJG Ede

Digitaal CJG met strak design en veel ruimte…

CJG Barneveld

Digitaal CJG met lokaal opvoednieuws en actuele informatie…

ZOEKT U EEN GOEDE WEBSITE MET OPVOEDINFORMATIE?