Nieuws

/
Nieuws
Gezellige tafel met een aantal volwassenen - contentteam van Elkander en laaggeletterde ervaringsdeskundigen van Stichting ABC - die kijken naar een groot scherm. Naast het scherm een banier van Stichting ABC

Elkander getest door stichting ABC

Elkander wil informatie toegankelijk maken voor iedereen. Dus nodigden we een testpanel van Stichting ABC uit om te kijken hoe we onze websites nog kunnen verbeteren voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Lees verder »
Foto van contentmedewerkers van Elkander aan het werk

Veel meer dan contentbeheer

Ook moeite om een website up-to-date te houden? Zelda Meerdink legt uit hoe de gemeente Uithoorn ‘de beheerkwestie’ oploste met hulp van Elkander. “Het ontzorgt zo veel!”

Lees verder »

Hij is binnen: het ISO-certificaat!

Elkander heeft ‘m binnen: het ISO-certificaat (inclusief BIO)! ISO 27001:2017 is de wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging. Hét bewijs dat data van klanten, partners en medewerkers bij ons in veilige handen zijn.

Lees verder »
Luchtfoto van de kantoorlocatie in Ruinen

We zijn verhuisd

Deze maand is het kantoor van Elkander verhuisd. Ons nieuwe adres is: Brink 7, 7963 AA in Ruinen. We delen ons kantoor met de collega’s van App Software.
Daarnaast blijft er een klein Elkander-kantoor aanwezig in Groningen.

Lees verder »

Info voor iedereen: het Informatiepunt

Elkander ontwikkelt voor de Koninklijke Bibliotheek een digitaal informatiepunt voor laaggeletterden: de eerste pilot-website in Dordrecht is inmiddels live. De website is er voor iedereen die vragen heeft over Nederlands leren, de digitale overheid, werk, studie, administratie, opvoeden en gezondheid.

Lees verder »

Armoedebestrijding via de sociale kaart

Limburgers met een laag inkomen hebben er een handige informatiebron bij. Op Kleinebeurslimburg.nl vinden zij sinds deze maand laagdrempelige activiteiten, organisaties en hulpaanbod die hun een steuntje in de rug kunnen bieden.

Lees verder »

Citymarketing via de sociale kaart

Het Drentse brinkdorp Ruinen is een uitgebreid digitaal dorpsplatform rijker. Ruinen.nl is sinds 22 juni live met een inwonersgids, ondernemersplatform en toeristenportaal. Het is de eerste citymarketingwebsite op basis van de sociale kaart.

Lees verder »

Jalp helpt bij het keukentafelgesprek

Hoe kunnen gemeentes hun informatievoorziening over het keukentafelgesprek verbeteren? De Cliëntenmonitor van Aandacht voor Iedereen (AVI) doet een aantal aanbevelingen. Een van de belangrijkste: de burger moet zelf ook nadenken over zijn behoefte aan zorg.

Lees verder »

Nut en noodzaak van de sociale kaart

Het sociale domein is in beweging. Het komt dan goed uit als je de juiste organisaties kunt vinden in een systematisch digitaal overzicht. Handig voor individuele hulpvragers, voor de ondersteuners van hulpvragers en voor de professionals.

Lees verder »