Lokaal contentbeheer door Elkander

/
Lokaal contentbeheer door Elkander

CONTENTBEHEER IN DESKUNDIGE HANDEN

Desgewenst neemt Elkander het contentbeheer van uw uitgebreide sociaal domein-website volledig van u over. Dit betekent dat u onze basisinformatie over het sociaal domein niet zelf hoeft aan te passen en bij te houden. Het op maat lokaal inrichten van de teksten doen de contentspecialisten van Elkander namelijk voor u. Zodat alles perfect aansluit op de situatie in uw gemeente. En altijd actueel blijft.

 

 

Het enige dat u nog zelf hoeft te doen, is toezien op de samenstelling van de sociale kaart. En gemeente-medewerkers aanwijzen die af en toe willen aanschuiven om vragen te beantwoorden of een tekst te checken.

OOK TIJD EN MOEITE BESPAREN?

DE VOORDELEN VAN LOKAAL CONTENTBEHEER

Foto van contentmedewerkers van Elkander aan het werk

VOLLEDIGE FOCUS

Contentbeheer in goede handen, met een afgewogen beheersysteem

Vaak komt het voor dat iemand bij de gemeente die al een vol takenpakket heeft, het beheer van de sociaal domein-website ‘er even bij moet doen’. Of beheerders volgen elkaar in snel tempo op, vanwege hoge doorstroom. Besteedt u het lokale contentbeheer uit aan Elkander, dan gaan er redacteuren aan de slag met volledige focus op uw website. Volgens een afgewogen beheersysteem doen we allerlei wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse checks. Zo controleren we elke week of de hyperlinks nog werken. En lopen we artikelen over lokale thema’s ieder kwartaal na met een betrokken beleidsexpert.

DE JUISTE KENNIS EN EXPERTISE

Noodzakelijke aanpassingen vlot doorgevoerd

Onze contentbeheerders kennen de Elkander sociaal domein-websites en bijbehorende beheeromgeving door en door. Daarnaast houden zij het sociaal domein-nieuws in uw gemeente goed in de gaten en zetten zij korte lijntjes op met beleidsmedewerkers en mensen van de uitvoering. Zij weten het dus meteen als er een nieuw lokaal sportfonds wordt gelanceerd, of als er iets verandert in het mantelzorgbeleid. En in welk hoekje van de website er dan aanpassingen nodig zijn.

 

Nieuwsgierig naar hoe dat werkt in de praktijk? Lees onze blogpost:

CONTENT OP MAAT

Nieuwe lokale onderwerpen snel verwerkt tot laagdrempelige webcontent

Heeft uw gemeente ideeën voor nieuw toe te voegen teksten? Geen probleem! Stuur maar wat ruwe tekst, wat eerste gedachtespinsels of een dikke beleidsnota vol ambtenarentaal. De tekst-experts van Elkander zetten er graag hun tanden in. Even kritisch lezen, de juiste wedervragen stellen en in no-time staan de benodigde nieuwe teksten live. Geschreven op B1-niveau en in lijn met de eisen voor digitale toegankelijkheid.

EEN SOEPEL IMPLEMENTATIEPROCES

In simpele stappen naar de juiste informatie op uw website

Besteedt u het lokaal contentbeheer uit aan Elkander? Dan zijn de stappen simpel: u noemt per deelonderwerp beleidsexperts die de ins en outs kunnen vertellen over de situatie in úw gemeente. De contentbeheerders van Elkander interviewen deze contactpersonen en passen de website-inhoud aan. Daarna lezen de geïnterviewden mee met alle website-aanpassingen tijdens de feedbackronde en volgen de laatste puntjes op de i.

 

Is de implementatie afgerond? Dan houdt het content-team van Elkander uw sociaal domein-website doorlopend up-to-date.

Een man zit aan een bureau met computer, terwijl hij met zijn ogen dicht achterover leunt met zijn handen achter zijn hoofd gevouwen.

WAT KLANTEN ZEGGEN

Het is een succes omdat je een extern iemand hebt die de kennis en de expertise heeft voor het bijhouden van zo’n website. En die ook de focus heeft op die website. In plaats van iemand bij de gemeente die het erbij doet. En Frodo doet ook gewoon dat extra stapje.

Zelda Meerdink
beleidsadviseur Welzijn, 
gemeente Uithoorn

NIEUWSGIERIG? WE VERTELLEN GRAAG MEER!