Sociaal domein-website

/
Sociaal domein website

DE COMPLETE WEGWIJZER VOOR HET SOCIAAL DOMEIN

Elkanders sociaal domein-website is  een complete digitale wegwijzer in de sociale voorzieningen van uw gemeente. Het is dé website ter ondersteuning van het gemeentelijke Wmo-loket, sociaal loket of sociaal team. Met een sociaal domein-website biedt u inwoners van uw gemeente een volledig informatiepakket inclusief een digitale sociale kaart en Vraagwijzer. Onze contentspecialisten zorgen dat de inhoud van de website altijd actueel is. Op verzoek verzorgen zij zelfs alle lokale content.

Eigen kracht

Een sociaal domein-website helpt mensen om op een rijtje te krijgen wat hun mogelijkheden zijn om een vraag of probleem zelf op te lossen. Met laagdrempelige informatie en tips  vergroot u de zelfredzaamheid van uw inwoners. U stimuleert het gebruik van eigen kracht, geheel volgens de principes van positieve gezondheid. 

Geïntegreerde sociale kaart

Soms is meer hulp nodig. Daarom kunnen sitebezoekers eenvoudig doorklikken naar de sociale kaart, voor informatie over vrijwillige hulp, algemene voorzieningen en professionele ondersteuning via de gemeente. 

Elkander biedt informatie over:

Ook aan de slag met een complete website voor het sociaal domein? Neem contact op! We vertellen u graag over de mogelijkheden.

BUURTGERICHTE AANPAK

Deventerwijzer maakt gebruik van al onze tools voor een buurtgerichte aanpak. Lokaal nieuws, wijkteaminformatie, organisaties in de buurt samengebracht op een homepage voor elke buurt, wijk of dorp.  

MEEDOEN OP EIGEN KRACHT

Elkander helpt inwoners om hun eigen kracht en sociale netwerk te gebruiken.  Ons artikel over hulp bij het huishouden is daar een mooi voorbeeld van. Bekijk het op de sociaal domein-website van Uithoorn.

VRAAGWIJZER VOOR VRIJWILLIGERS

Meedoen in Bronckhorst maakt handig gebruik van onze Vraagwijzer door deze in te zetten voor vrijwilligerswerk. De vacaturebank voor vrijwilligers is gebaseerd op onze sociale kaart Invis.  

DE VOORDELEN VAN DE SOCIAAL DOMEIN-WEBSITE

Oudere dame is content met informatie op de sociaal domein-website die ze bekijkt op haar iPad.

COMPLEET CONTENTPAKKET

Contentbeheer in goede handen

De sociaal domein-website biedt begrijpelijke informatie over belangrijke thema’s in het sociaal domein, zoals zorg & welzijn, zelfstandig wonen, opvoeden & opgroeien en werk & inkomen. Elkander beheert de teksten en links, zodat ze altijd actueel zijn. U kunt zelf eenvoudig aanpassingen doen, zodat de teksten perfect aansluiten op de situatie in uw gemeente. De Helpdesk van Elkander staat klaar om al uw vragen over het contentbeheer te beantwoorden. Ook kunnen we op verzoek het contentbeheer helemaal van u overnemen.

SOCIAAL DOMEIN COMPLEET ONTZORGD

Uw lokale sociaal domein-informatie altijd up-to-date

Lokaal jeugdbeleid begrijpelijk opschrijven, info over de gemeentelijke schuldhulp actueel houden: zo nodig kan Elkander ook dit soort taken helemaal van u overnemen. U hoeft er dan geen FTE’s meer voor vrij te maken binnen uw eigen organisatie en krijgt een sociaal domein-website die aansluit bij de situatie in uw gemeente.

Inmiddels verzorgen onze deskundige redacteuren het lokale contentbeheer voor meer dan 10 gemeenten. En dit aantal groeit nog altijd! Ook tijd en moeite besparen? Lees in onze blogpost waarom de gemeente Uithoorn koos voor het ‘compleet ontzorgd’-pakket:

Foto van contentmedewerkers van Elkander aan het werk
Ouder echtpaar waarbij de vrouw misprijzend kijkt naar de rekenmachine, maar de man kijkt net hoopvol op van zijn papieren.

GEÏNTEGREERDE SOCIALE KAART

Organisaties en voorzieningen snel vindbaar

De sociale kaart Invis is volledig geïntegreerd in onze sociaal domein-website. Hulpaanbod, producten, activiteiten en cursussen van organisaties zijn eenvoudig vindbaar en slim verbonden aan de verschillende onderdelen van het loket. Bekijk de organisaties en diensten op een lijst of op een gedetailleerde kaart. Filter op postcode en vergelijk producten en diensten via de productvergelijker. Ook een koppeling met de sociale kaart G!DS is mogelijk

BURENHULP VERSTERKEN

Uw lokale sociale marktplaats gekoppeld

Een boodschap halen, de heg knippen of meegaan naar de dokter: veel mensen willen graag eens iets voor een ander doen. De sociaal domein-website stimuleert dit soort burenhulp. Relevante sociale marktplaats-advertenties, bijvoorbeeld van NLvoorElkaar, koppelen we voor u aan de teksten van het sociaal loket.

Groepje senioren bij elkaar gebracht door een activiteit gevonden op sociale kaart Invis.

TOEGANKELIJKHEID

Al onze sociaal domein-websites zijn makkelijk in gebruik voor mensen met een beperking. De voorleesfunctie en het dyslexielettertype helpen hierbij. De techniek van Jalp voldoet volledig aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid.

ACTIVITEITENAGENDA

Wat is er deze week te doen in de buurt? In de activiteitenagenda staan alle activiteiten, cursussen en inloopspreekuren overzichtelijk bij elkaar. Iedereen die iets organiseert kan eenvoudig zelf activiteiten aanmelden.

VRAAGWIJZER

Een vraagboom die teksten en organisaties in een paar klikken vindbaar maakt. Makkelijk te bedienen en overzichtelijk, ook voor mensen die laaggeletterd of minder digitaal vaardig zijn.

WAT KLANTEN ZEGGEN

Het is een succes omdat je een extern iemand hebt die de kennis en de expertise heeft voor het bijhouden van zo’n website. En die ook de focus heeft op die website. In plaats van iemand bij de gemeente die het erbij doet. En Frodo doet ook gewoon dat extra stapje.

Zelda Meerdink
beleidsadviseur Welzijn, 
gemeente Uithoorn

De website DeventerWijzer is erg goed toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Volgens mij hebben de websitebouwers niks meer te leren op dat gebied.

Jalp-bezoeker met een visuele beperking, 

Baarn maakt vanaf voorjaar van 2018 gebruik van PitBaarn.nl. De website is zeer overzichtelijk, bevat veel actuele informatie met koppelingen naar lokale organisaties en bedrijven via de sociale kaart Invis.

Webbeheerder, 
Pitbaarn.nl

“Zowel qua techniek als qua redactie van onze website neemt Elkander ons veel werk uit handen. Met Elkander kunnen we goed sparren over nieuwe doorontwikkelingen voor Samen Doen in Dalfsen.”

communicatieadviseur, 
gemeente Dalfsen

“Fijn dat de medewerkers van Elkander altijd zo snel reageren op vragen, en zo goed uitleggen waarom ze iets op een bepaalde manier doen. Dit helpt mij bij het maken van redactionele keuzes.”

Ondersteuner Serviceplein, 
Gemeente Heemskerk

“De eerste reacties op onze nieuwe website van gebruikers: ‘Fris, overzichtelijk en goed bruikbaar voor inwoner en professional!’ “

Senior projectmedewerker, 
Bibliotheek Deventer

WETEN WAT ELKANDER VOOR UW GEMEENTE KAN BETEKENEN?