Vraagwijzer

/
Vraagwijzer

IN SIMPELE STAPPEN NAAR EEN ANTWOORD

De Vraagwijzer is een vraagboom die teksten en organisaties in een Elkander-website met een paar klikken vindbaar maakt. Deze oplossing is makkelijk te bedienen en overzichtelijk. Ook voor mensen die laaggeletterd of minder digivaardig zijn.

De Vraagwijzer is mogelijk voor een sociaal domein website of het digitale CJG. Het is een vorm van navigatie, die bestaat náást de zoekfunctie en de reguliere menustructuur. Het is ook mogelijk een Vraagwijzer op te bouwen rond een specifiek thema. Bijvoorbeeld een Geldwijzer of Vrijwilligerswijzer.

Man met baard en zwart overhemd bekijkt de Vraagwijzer van Elkander die informatie in het sociaal domein toegankelijk maakt

SIMPEL NAVIGEREN

De Vraagwijzer blinkt uit in eenvoud: 3 of 4 beginopties en dan in een paar klikken naar de juiste informatie. Tijdens het navigeren ziet de gebruiker steeds welke route er is afgelegd.

Laagdrempelig

Aan het eind van de beslisboomroute komt de gebruiker bij een overzichtelijk eindpunt: een kort stuk informatieve tekst, met meteen daaronder organisaties en hulpaanbod in de buurt.

MAATWERK

Op zoek naar een mantelzorg-Vraagwijzer, woon-Vraagwijzer, minima-Vraagwijzer of een andere thema-vraagboom? Wij richten deze in op basis van de wensen in uw gemeente!

DE VRAAGWIJZER: GIDS BEZOEKERS DOOR UW WEBSITE

Computerscherm met vraagwijzer

SNEL EN SIMPEL

In een paar klikken naar de juiste informatie

De Vraagwijzer is een beslisboom met een paar duidelijke beginopties. De gebruiker maakt een keuze uit ‘Wonen en zorg’, ‘Meedoen en vrije tijd’ of ‘Werk en geldzaken’. De rest wijst zich daarna vanzelf. Na slechts een paar gerichte stappen komt de inwoner uit bij specifieke informatie. Wilt u zelf zien hoe het werkt? Bekijk de Vraagwijzer die we voor de gemeente Beverwijk maakten!

GEBRUIKSVRIENDELIJK ONTWERP

Herkenbare iconen en beknopte titels

De Vraagwijzer heeft een toegankelijke, rustige interface. Dat betekent grote knoppen, herkenbare iconen en beknopte titels. Bij elke stap in de vraagboom is het taalgebruik eenvoudig.

Het eindpunt van een beslisboomroute bestaat uit een kort stuk informatieve tekst. Daaronder komen organisaties en hulpaanbod in de buurt meteen in beeld, duidelijk geordend per categorie. Voor wie toch uitgebreidere tekst wil, is er de ‘Lees verder’-knop.

NOOIT MEER DE WEG KWIJT

De ‘Stap terug’-knop biedt houvast

Tijdens het navigeren door de Vraagwijzer is steeds goed te zien welke route er is afgelegd. Eerder geselecteerde stappen zijn duidelijk gemarkeerd. Neemt iemand toch een keer de verkeerde afslag? Dan biedt de grote ‘Stap terug’-knop uitkomst.

MAATWERK MOGELIJK

Ook voor deelonderwerpen

Elkander heeft een standaard-Vraagwijzer voor het gehele sociaal loket Jalp voor u paraat. Maar ook voor subonderwerpen binnen het sociaal domein kan een aparte Vraagwijzer uitkomst bieden.

 

 

Zo heeft het contentteam van Elkander de Geldwijzer Baarn gemaakt: een vraagboom rond minimavoorzieningen. Maar ook een mantelzorg-Vraagwijzer, woon-Vraagwijzer en andere thema-vraagbomen behoren tot de mogelijkheden!

 

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?