Hij is binnen: het ISO-certificaat!

/
/
/
/
Hij is binnen: het ISO-certificaat!

Elkander sluit het jaar af met een mooie mijlpaal: sinds deze maand is ons beleid voor informatiebeveiliging officieel ISO-gecertificeerd! Het ISO 27001:2017-certificaat is hét officiële bewijs dat data van klanten, partners en medewerkers bij ons in veilige handen zijn. 

Veel informatie, veel verantwoordelijkheid

Dagelijks werken we bij Elkander met grote hoeveelheden belangrijke en soms vertrouwelijke informatie. Gemeentelijke informatie over Wmo–contracten, persoonsgegevens van professionals in het sociaal domein, cruciale informatie over belangrijke maatschappelijke voorzieningen: al deze gegevens komen vanuit verschillende kanalen terecht op Sociaal loket Jalp, het digitale CJG, professionalsportaal Jalp Pro en andere platforms. Maar ook voor interne processen verwerken we natuurlijk gegevens van klanten en van onze eigen medewerkers.

 

Alle betrokken partijen moeten erop kunnen vertrouwen dat wij verantwoord met onze rol in het informatielandschap omgaan. Dat er bijvoorbeeld geen privacygevoelige informatie zomaar op straat komt te liggen. Of dat gegevens voorgoed kwijtraken bij een technische storing.

 

Beleid om dit te voorkomen hadden we bij Elkander natuurlijk al langer, als vast onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Maar we wilden meer bieden dan onze blauwe ogen alleen. Met een traject richting ISO-certificering konden we – samen met ons zusterbedrijf App Software – laten zien dat ons beleid de belangrijkste onafhankelijke toetsing op informatieveiligheidsgebied zou kunnen doorstaan. En met succes! Op 15 december viel het certificaat (voluit NEN-EN-ISO/IEC 27001:2017) op onze deurmat!

BIO

Tijdens het ISO-traject hebben we ons informatiebeveiligingsbeleid ook nog eens laten toetsen op de eisen die gelden vanuit de overheid. Ook op dit punt zijn we geslaagd, waarmee we voldoen aan de eisen uit de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), een set normen die voorschrijft hoe de ISO-standaarden moeten worden ingevuld voor en door de overheid. 

Ook in 2021: 'information safety first'

Uiteraard hangt het ISO-certificaat ingelijst in ons nieuwe kantoor. Toch is het papiertje geen doel op zich. Het belangrijkste voor ons is: altijd en overal de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van uw informatie waarborgen. Daar blijven we in het nieuwe jaar dan ook vol op inzetten.

 

Elkander wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en veilig 2021!