Armoedebestrijding via de sociale kaart

/
/
/
/
Armoedebestrijding via de sociale kaart

Limburgers met een laag inkomen hebben er sinds kort een handige digitale informatiebron bij. Op Kleinebeurslimburg.nl vinden zij sinds deze maand laagdrempelige activiteiten, organisaties en hulpaanbod die hun een steuntje in de rug kunnen bieden. Van kledingbanken tot sportfondsen en van repaircafés tot voordelige maaltijden in het buurtrestaurant. Alles overzichtelijk gepresenteerd en makkelijk doorzoekbaar.

 

Het initiatief voor deze digitale minimagids komt van armoedebestrijder De Pijler (onderdeel van Burgerkracht Limburg), in samenwerking met de gemeenten Roermond, Maastricht en Weert. Zij wilden dat minima en organisaties die minima helpen, elkaar beter zouden weten te vinden.

 

Elkander heeft hierop Kleine Beurs Limburg gerealiseerd: een gebruiksvriendelijk portaal dat een overzicht biedt van diensten en activiteiten waarmee minima geld kunnen besparen of mee kunnen doen in de Limburgse samenleving. 

Informatie op maat

Kleine Beurs Limburg is volledig responsive. Of de bezoeker nu een smartphone, tablet of desktop gebruikt: de website biedt altijd een gebruiksvriendelijke ervaring. Het hulpaanbod is ingedeeld in duidelijke categorieën (zoals ‘Sport en bewegen’, ‘Vervoer’, ‘Eropuit’ of ‘Eten’) en overzichtelijk gepresenteerd in lijsten en op een gedetailleerde kaart. Alles is erop gericht om de bezoeker van de website soepel en snel te gidsen naar aanbod dat past bij zijn of haar hulpvraag. 

 

Voor mensen die minder te besteden hebben, is een eindje reizen soms al een probleem. Daarom krijgt de bezoeker bij het zoeken naar organisaties eerst resultaten te zien die bij hem of haar in de buurt liggen. Zo krijgt iedereen de informatie op maat gepresenteerd. 

Geplande uitbreiding

De basis voor Kleine Beurs Limburg wordt gevormd door de sociale kaart G!DS. De website toont op dit moment organisaties uit 3 Limburgse gemeenten: Maastricht, Roermond en Weert. Centre Céramique (Maastricht), Bibliocenter Weert en Elkander zorgen ervoor dat de sociale kaart-informatie goed wordt bijgehouden. Het doel is dat uiteindelijk elke Limburgse gemeente meedoet aan Kleine Beurs Limburg. 

Meer weten?

Bent u ook geïnteresseerd in een digitale minimagids? Elkander vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Mail naar info@elkander.nl of bel 050 211 0950.