Menu

Invis, de sociale kaart voor het sociale domein

Invis (Interactief Vraaggestuurd InformatieSysteem) is de meest gespecialiseerde sociale kaart van Nederland. Gemeenten kunnen Invis inzetten als hét verzamelpunt voor gegevens van alle organisaties en diensten in het sociale domein. Samen met het sociaal loket Jalp vormt Invis een sterk fundament voor online informatie over de Wmo en jeugdhulp. U kunt Invis ook gebruiken in de gemeentelijke website, websites van het sociaal team, wijkteam of in een beveiligde professionalsomgeving. Meer dan 50 gemeenten gebruiken inmiddels onze sociale kaart.

Waarom een sociale kaart?

Als je 85 bent en je woont zelfstandig dan is het toch handig dat er een digitaal Wmo-loket is met betrouwbare informatie en handige tips? Als je informatie leest over aanpassingen in je woning dan is het heel praktisch dat er direct een overzicht te zien is van bijvoorbeeld klussendiensten bij jou in de buurt. De sociale kaart die geïntegreerd is in het Wmo-loket of het digitale CJG verrijkt dus de informatievoorziening. Als er meerdere aanbieders van diensten zijn, dan moet je bovendien aanbieders met elkaar kunnen vergelijken. Wie levert wat voor welke prijs? Invis biedt die mogelijkheid.

 

sociale kaart invis

Invis is een zeer gebruikersvriendelijk systeem met een strakke regie op beheer.
Voordelen van Invis zijn:

  • gedetailleerde productvelden, die heldere vergelijkingen mogelijk maken
  • beschermde velden zijn mogelijk
  • uitgekiend beheermodel dat een goed eigen gegevensbeheer door organisaties mogelijk maakt
  • organisaties krijgen ondersteuning van de Servicedesk.
  • de servicedesk van Elkander is op weekdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar.
  • apart reserveringssysteem voor cursussen/activiteiten
  • geschikt voor opnemen van buurtactiviteiten
  • strak gecontroleerde uitvoer naar uw website mogelijk
  • optimale integratie in Jalp

Dat maakt deze sociale kaart uitermate geschikt voor het gebruik in sociaal domein of de Wmo. Met Invis kiest u voor een goede en actuele informatievoorziening aan inwoners en voor professionals in uw gemeente.

Activiteiten in de buurt in de sociale kaart

Om activiteiten in de buurt, van het wijkcentrum, of de verenigingen te kunnen tonen in de buurtmodule van Jalp moeten deze activiteiten in de sociale kaart worden ingevoerd. De Invis sociale kaart heeft een speciale module om activiteiten te beheren. Buurtbewoners kunnen zich dan direct voor activiteiten inschrijven.

Zorgmatching of aanbodvergelijking?

Wilt u graag dat er ook producten vergeleken kunnen worden op Jalp, om de zorgvraag zo goed mogelijk te kunnen matchen met het lokale of regionale zorgaanbod? Met een gebrekkig omschreven product is het moeilijk vergelijken. Invis stelt daarom eisen aan de invoer van de productbeschrijvingen. Onvolledige productinformatie wordt niet gepubliceerd.

Doorontwikkeling voor het sociale domein

Invis is de sociale kaart voor het gehele sociale domein. Dat betekent ook dat Elkander nadenkt over nieuwe toepassingen en uitbreidingen voor het sociale domein. Welke behoeften hebben gemeenten en professionals in het dagelijks gebruik? Waar kunnen we slim koppelen met andere systemen om dubbel bijhouden van de gegevens te voorkomen? Hoe kunnen professionals makkelijker zoeken?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn