Sociaal loket Jalp

/Sociaal loket Jalp

DE COMPLETE WEBSITE VOOR HET SOCIAAL DOMEIN

Sociaal loket Jalp is het digitale inwonersportaal voor het sociaal domein: dé website ter ondersteuning van het gemeentelijke Wmo-loket, sociaal loket of sociaal team. Met een Jalp-website biedt u inwoners van uw gemeente een compleet informatiepakket inclusief een digitale sociale kaart. Hiermee stimuleert u het gebruik van eigen kracht. Sociaal loket Jalp helpt mensen om op een rijtje te krijgen wat hun mogelijkheden zijn om een vraag of probleem zelf op te lossen. Jalp bevat informatie over:

Wmo-thema’s, zoals zelfstandig wonen en meedoen in de samenleving

Opvoeden en opgroeien

Werk en inkomen

Met de laagdrempelige informatie en tips van Jalp vergroot u de zelfredzaamheid van uw inwoners. Maar soms is er meer nodig. Daarom kunnen sitebezoekers eenvoudig doorklikken naar de sociale kaart, voor informatie over vrijwillige hulp, algemene voorzieningen en professionele ondersteuning via de gemeente.

Foto van een ouder stel

STIMULEERT ZELFREDZAAMHEID

Jalp helpt inwoners om hun eigen kracht en sociale netwerk te gebruiken. Met laagdrempelige informatie, tips en een sociale marktplaats-koppeling.

BUURTGERICHT

Jalp biedt alle tools voor een buurtgerichte aanpak. Lokaal nieuws, wijkteaminformatie, organisaties in de buurt: u brengt het samen op een homepage per wijk, dorp of kern.

GEÏNTEGREERDE SOCIALE KAART

Organisaties en algemene voorzieningen zijn eenvoudig vindbaar via de geïntegreerde sociale kaart. Een uitkomst voor inwoners en professionals!

DE VOORDELEN VAN JALP

Foto van een vrouw die een tablet gebruikt om iets online op te zoeken.
COMPLEET CONTENTPAKKET
Contentbeheer in goede handen

Jalp biedt begrijpelijke informatie over belangrijke thema’s in het sociaal domein, zoals zorg & welzijn, zelfstandig wonen, opvoeden & opgroeien en werk & inkomen. Elkander beheert de teksten en links, zodat ze altijd actueel zijn. U kunt zelf eenvoudig aanpassingen doen, zodat de teksten perfect aansluiten op de situatie in uw gemeente. De Helpdesk van Elkander staat klaar om al uw vragen over het contentbeheer te beantwoorden. Ook kunnen we op verzoek het contentbeheer helemaal van u overnemen.

BURENHULP VERSTERKEN
Uw lokale sociale marktplaats gekoppeld aan Jalp

Een boodschap halen, de heg knippen of meegaan naar de dokter: veel mensen willen graag eens iets voor een ander doen. Jalp stimuleert dit soort burenhulp. Relevante sociale marktplaats-advertenties – bijvoorbeeld van NLvoorElkaar – koppelen we voor u aan de teksten van het sociaal loket.

Foto van een activiteit voor senioren
Foto van een ouder stel dat iets opzoekt op de tablet.
JALP EN DE SOCIALE KAART
Organisaties en voorzieningen snel vindbaar

In Jalp is de sociale kaart Invis volledig geïntegreerd. Hulpaanbod, producten, activiteiten en cursussen van organisaties zijn eenvoudig vindbaar en slim verbonden aan de verschillende onderdelen van het loket. Bekijk de organisaties en diensten op een lijst of op een gedetailleerde kaart. Filter op postcode en vergelijk producten en diensten via de productvergelijker. Ook een koppeling met de sociale kaart G!DS is mogelijk

STERK DESIGN VOOR HET SOCIAAL DOMEIN
Een ontwerp op maat voor uw website

U kunt kiezen uit een aantal designvarianten. Uw huisstijl nemen we natuurlijk mee in het ontwerp. Alle designs van Elkander zijn volledig responsive. Op zoek naar een frisse, vriendelijke website voor desktop, tablet en smartphone? Maak gebruik van het nieuwste design dat we ontwikkelden samen met ontwerpbureau Noeste IJver!

Foto van een tablet met daarop de website SterkRenkum.nl
TOEGANKELIJKHEID

Jalp is makkelijk in gebruik voor mensen met een beperking. De voorleesfunctie en het dyslexielettertype helpen hierbij. Jalp voldoet zoveel mogelijk aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid.

ACTIVITEITENAGENDA

Wat is er deze week te doen in de buurt? In de activiteitenagenda staan alle activiteiten, cursussen en inloopspreekuren overzichtelijk bij elkaar. Iedereen die iets organiseert kan eenvoudig zelf activiteiten aanmelden.

WIJKGERICHT WERKEN

Met allerlei extra’s kunt u inwoners enthousiast maken om lokaal betrokken te raken. Verrijk uw loket met vrijwilligersvacatures, blogs, persoonlijke verhalen en nieuws.

WAT KLANTEN ZEGGEN

Nieuwsgierig naar Jalp? Vraag een presentatie aan!

VOORBEELDEN